Een beetje geschiedenis…

Het begon allemaal zo rond 1987 toen de boerderij naast mijn ouderlijk huis gekocht werd door Roland Verstraeten, een sterk spelende melker op snelheid. Al gauw wist mijn buurman mijn interesse voor de duivensport te wekken. Mijn vader had in zijn jeugdjaren ook nog met duiven gespeeld en werd zodoende ook weer gebeten door de "duivenmicrobe". Zo zijn wij destijds met een eigen gebouwd hok van start gegaan op de snelheid, Quievrain ca. 50km en Noyon ca. 160 km.

Met vallen en opstaan
De beginjaren waren niet zo goed qua prestaties maar dat belette ons niet om ten volle van onze gezamenlijke hobby te genieten. Rond 2005 kwam er echter een ommekeer in de positieve zin door de aankoop van duiven van enkele plaatselijke vedetten zoals Eddy Vandriessche en wijlen Marcel De Beck. Vanaf toen konden we ook ons mannetje staan op de snelheidsvluchten.

De overgang
Omdat het zien thuiskomen van de duiven mij toen en nu nog altijd een kick geeft ben ik in 2012 overgestapt naar de zware halve fond met dezelfde duiven als voorheen. Toen ik in mijn eerste jaar zware halve fond meteen een 1ᵉ provinciale Bourges pakte, was ik verkocht aan het iets zwaardere werk.

Fabian
De eerste provinciaal werd gewonnen door "Fabian", genoemd naar Fabian Cancelara, de favoriet van wijlen mijn vader. In 2014 won diezelfde Fabian 1ᵉ nationaal Poitiers in loodzware omstandigheden met als enige oude duif die 1100m/min behaalde. Ondanks de vele aanbiedingen werd Fabian niet verkocht en werd zodoende op het kweekhok gezet waar hij zicht ontpopte tot ware vaandeldrager en superkweker van de kolonie.

Ellis
Ellis is onze tweede klepper die het presteerde als jonge duivin de titel asduif fond jonge KBDB 2016 binnen te halen en dit over 3 nationale vluchten. Tevens was ze de beste over de 4 nationale vluchten jonge duiven. Ellis is niet toevallig een kleindochter van Fabian.
Ellis werd eveneens niet verkocht en werd samen met haar ouders op het kweekhok gezet, met in 2017 al een zus Ellis die top vloog op de nationale vluchten.

De toekomst
Vanaf 2017 werd er ook deelgenomen aan enkele dagfondwedstrijden met behoorlijk succes dankzij de nakomelingen van Fabian. Eveneens werd datzelfde jaar voor het eerst met oude en jaarse duivinnen op weduwschap gespeeld met thuisblijvende partners.

In 2018 starten we met vernieuwde duivenhokken...